Consells per gaudir d’una millor assegurança d’automòbil.

Aquí exposem una serie de consells i suggeriments per tenir una assegurança d’automòbil a mida de les teves necessitats.

 

Aconseguir una “bona pòlissa” d’assegurança de cotxes.

Quan diuen “és una bona pòlissa”, especialment en les companyies que venen per telèfon, vol dir que és un producte que a la companyia l’interessa vendre.

Ja contractis l’assegurança d’automòbil directament d’Internet, per telèfon o per un agent/corredor d’assegurances, no et fiïs quan et diguin “és una bona pòlissa”, sense comprovar i comparar, prèviament, que les cobertures son les que et diuen i sobre tot, son les que tu necessites pel teu vehicle. L’única manera d’evitar sentir que t’han encasquetat un producte que no és adequat per tu, és no deixar-se endur per la pressió de venda que fan moltes companyies per telèfon i Internet. Com en altres apartats, comparar sempre és la clau. I demanar consell també.

Sempre pots triar el taller de reparació.

Encara que la teva companyia d’assegurances t’intenti convèncer amb arguments i avantatges perquè reparis el cotxe a la seva xarxa de tallers concertats, has de recordar que sempre tens dret a triar el lloc on reparar el vehicle, així que si les empreses de reparació que t’ofereix l’assegurança et vénen malament o sents que no van a “mirar per tu” tot el que haurien de fer, no dubtis a reclamar el teu dret a triar el taller.

El teu propi perit

Quan l’asseguradora, ja sigui la companyia de la teva assegurança o la del contrari, ha de pagar la reparació dels danys causats per un accident de trànsit, és un pèrit enviat per la companyia l’encarregat de valorar els danys i el cost dels treballs a realitzar. Si no estàs d’acord amb la valoració, sempre pots contractar el teu propi perit perquè elabori un pressupost més ajustat a la realitat.

Sinistre total?

En cas de sinistre total, l’asseguradora ha de indemnitzar amb el valor del bé que has perdut, és a dir, el teu vehicle, sempre que la pòlissa de la teva assegurança t’hi dona dret, és clar. Normalment, les asseguradores utilitzen uns barems de taxació per pagar-te, però si no estàs d’acord, pots consultar el valor en altres sistemes, per comprovar si tens dret a que et paguin una quantitat major a la proposta per l’asseguradora.

Compara cobertures

No és el mateix disposar d’assistència en viatge des del mateix moment en què surts de casa, que estar cobert per aquest servei només quan et trobes a 25 quilòmetres de casa teva … A l’hora de comparar els preus de diferents pòlisses o de una assegurança de vehicles, sempre i sobre tot, assegura’t que les cobertures són les mateixes … I que son les adients per les teves necessitats i les del teu vehicle.

Paga només pel que necessitis

A partir del cinquè any, no sol ser rendible mantenir una pòlissa a tot risc … però és difícil que la teva companyia et proposi passar a una assegurança a tercers. D’altra banda, revisa les cobertures de la pòlissa, ja que, si elimines alguna de les cobertures que no consideres necessària, probablement podràs obtenir una reducció en la tarifa anual de l’assegurança renovada.

I després del primer any?

Quan comparis preus de diferents asseguradores, recorda preguntar el que pagaràs no només el primer any, sinó també en els anys subsegüents. Hi ha algunes companyies que són molt barates, especialment en les vendes per telèfon o per Internet, però després amb prou feines baixen els preus de la teva assegurança, encara que no declaris cap part d’accident.

En canvi, hi ha altres companyies, en què el primer any és més car, però ofereixen interessants descomptes en renovar la pòlissa de l’assegurança cada any, perquè valoren més la fidelitat dels clients.

La recomanació d’avui lògicament va dirigida a l’assegurança d’automòbil, doneu-li un cop d’ull i si us cal assessorament personal podeu contactar amb nosaltres a la pàgina de contacte o al web www.suriol.cat on hi trobareu més informació.