Morgan Stanley pilota una operació per vendre GROUPAMA a una empresa d’assegurances catalana

L’empresa d’assegurances catalana, en aquest cas Catalana Occident, podria acabar absorbint la filial espanyola de Groupama Seguros, l’empresa matriu francesa té seriosos problemes econòmics.

Si es confirma aquesta compra de Groupama Seguros, l’empresa d’assegurances catalana, afegiria una cartera de gairebé 930 milions en “primes d’assegurances”, que la convertirien en l’empresa estrella per al 2013, amb una possible facturació de més de 4000 milions en primes d’assegurances.

A més de consolidar-la com l’empresa d’assegurances més solvent i financerament independent de bancs i caixes.

Gràcies a que l’empresa d’assegurances catalana no pertany a cap banc, ni caixa, podria emprendre l’operació sense més problemes, degut a la gran solvència dels seus resultats i a ser una empresa financerament independent.

Cal veure, com amb el pas del temps, la vida (i l’economia) posa cadascú al seu lloc.

La mala gestió de bancs i caixes, els ha posat a punt de fer fallida i sense capacitat de reacció per falta de recursos, mentre l’empresa d’assegurances catalana es pot permetre la compra d’aquest “caramel financer“, que li suposarà un augment de gairebé un 30%, una xifra considerable en la facturació anual de primes d’assegurances i impossible d’aconseguir en un curt espai de temps.

Diversos mitjans d’informació econòmica s’han fet ressò d’aquesta notícia, podeu llegir-la a “El Confidencial” en un article de Marc Lamela molt interessant, que aporta els detalls d’aquesta possible compra de Groupama Seguros per part del grup Catalana Occident.

Us adjunto la notícia de “El Confidencial” i el seu enllaç per llegir-la en el seu diari digital:

Catalana Occident optarà a la compra de Groupama a Espanya

“Catalana Occident s’ha sumat als grups interessats en la compra del negoci de Groupama a Espanya, segons han explicat fonts del sector assegurador. La venda està motivada per les pèrdues que acumula Groupama en la seva matriu a França.

La venda de Groupama a Espanya l’està portant a terme el banc de negocis Morgan Stanley, que l’ha ofert a diversos grups asseguradors espanyols i moltes multinacionals, tot i que la final el grup d’interessats que licitarà pel negoci espanyol d’aquesta asseguradora francesa seran molt pocs.”

Llegir la resta de la notícia de Marc Lamela a:

http://www.elconfidencial.com/economia/2012/04/26/catalana-occidente-optara-a-la-compra-de-groupama-en-espana-96855/